Както в животинския, така и в растителния свят може да съществува различно съжителство – хармонично, при което влиянието е благоприятно в дадена среда и нехармонично, когато... Прочети повече »
Всеки от нас познава традиционните видове домати. Знаем ли обаче кои са специалните сортове, какви са техните качества и какво е най-подходящо да си приготвим с тях? България... Прочети повече »
Много производители на оранжерийни домати се вълнуват от въпроса какъв брой растения да бъдат засадени, така че реколтата да бъде богата, обслужването лесно, да няма застояване на... Прочети повече »
Слънчогледът е една от най-важните маслодайни култури в света поради по-високата адаптационна способност, използването на механизация и предпочитанията на клиентите към растителното... Прочети повече »
Ако проследим целия път на развитие на зеленчуковите култури – от засяване на семената до прибиране на реколтата, виждаме, че постоянно трябва да се осигуряват подходящи... Прочети повече »
За активното и дружно поникване на семената е важно да се спазват определени агротехнически мероприятия – механична обработка и подхранване на почвата, съобразени с вида и... Прочети повече »
От 4 януари до 1 февруари земеделските производители, които са кандидатствали за Кампания 2020 по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън (КЛЧ), могат да доказват... Прочети повече »
Изтощаването на почвата е процес, при който почвеното плодородие постепенно намалява. Стига се до ситуация, при която добивите са незадоволителни, растенията забавят развитието си,... Прочети повече »
За неопитните градинари внасянето на сняг в оранжерията може да изглежда като пълен абсурд. Тогава възниква и въпросът – защо? Там няма растения, което означава, че нищо не... Прочети повече »
В овощарството се използват различни практики за ускоряване на плододаването. Това е възможно най-вече при ябълките и крушите. Управлението на процеса се постига със специфични операции,... Прочети повече »
Позеленяването и задължителните практики, без които земеделието не би могло да се развива през следващите години, принуждават фермерите да се връщат към не толкова ефективните дейности,... Прочети повече »
Фунгицидните и бактерицидни свойства на кислородната вода (водородния прекис) се дължат не само на прекия, но и на косвения ефект на веществото. Разтворите на водороден пероксид... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам