Потапяме доматите за 1 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и отделяме семената им. Изчистваме и измиваме останалите зеленчуци. Нарязваме картофите на резенчета, зеления фасул... Прочети повече »
Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното... Прочети повече »
Нарязваме фасула на по-големи парчета, бланшираме го във вряща подсолена вода и отцеждаме. Кипваме млякото, прибавяме фасула и варим 10 мин. Посоляваме и прибавяме маслото. След... Прочети повече »
Възваряваме млякото и водата. Настъргваме на едрото ренде картофите и ги сипваме във врящата течност. Посоляваме и варим 15-20 минути. Дръпваме от огъня и застройваме с разбитите... Прочети повече »
Сваряваме зелевите листа в леко подсолена вода. Нарязваме гъбите ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След изпаряване на водата, сипваме настърганите домати и ориза. Доливаме... Прочети повече »
Ако изхвърлите водата при консервиране на спанака, ще изчезнат почти напълно нитратите. При бланширане се отстраняват до 80 % от нитратите, но пък се запазва цветът, вкусът и витамините.... Прочети повече »
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги задушаваме с малко вода и сол на слаб огън. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата с млякото. Натрошаваме... Прочети повече »
Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните, след което ги нарязваме на малки парченца. В сгорещената мазнина най-напред запържваме ситно нарязания лук, а след това - чушките и патладжаните.... Прочети повече »
Накисваме фасула от вечерта. Варим го 35-40 минути. Отцеждаме и заливаме със студена вода. Слагаме ребрата и продължаваме варенето до пълно омекване. Отделяме месото от костите,... Прочети повече »
Обелете и нарежете лука на кръгчета с дебелина от около 3-4 мм. Не изполвайте вътрешността. Разбийте старателно брашното с яйцето, подправките и бирата, докато сместа стане гъста.... Прочети повече »
Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее, за да стане ситно натрошена и равномерна - старателно бъркайте и кълцайте с дървена шпатула. В останалия зехтин запържваме ситно... Прочети повече »
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам