Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Задушени пъдпъдъци по френски

Задушени пъдпъдъци по френски

 

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във... Прочети повече »

 

Люта лютеница с чесън и домати

Люта лютеница с чесън и домати

 

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме олиото, оцета, захарта... Прочети повече »

 

Свинско месо със зелен фасул

Свинско месо със зелен фасул

 

Измиваме месото със студена вода, отцеждаме добре и го нарязваме на порции. Пържим в сгорещена мазнина до получаване на коричка от всички страни и изваждаме. В същата мазнина слагаме... Прочети повече »

 

Не замразявайте патладжаните

Не замразявайте патладжаните

 

Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет.... Прочети повече »

 

Чанахи

Чанахи

 

Потапяме доматите за 1 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и отделяме семената им. Изчистваме и измиваме останалите зеленчуци. Нарязваме картофите на резенчета, зеления фасул... Прочети повече »

 

Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

 

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното... Прочети повече »

 

Зелен фасул с прясно мляко

Зелен фасул с прясно мляко

 

Нарязваме фасула на по-големи парчета, бланшираме го във вряща подсолена вода и отцеждаме. Кипваме млякото, прибавяме фасула и варим 10 мин. Посоляваме и прибавяме маслото. След... Прочети повече »

 

Картофена супа с прясно мляко

Картофена супа с прясно мляко

 

Възваряваме млякото и водата. Настъргваме на едрото ренде картофите и ги сипваме във врящата течност. Посоляваме и варим 15-20 минути. Дръпваме от огъня и застройваме с разбитите... Прочети повече »

 

Гъби със зарзават в пръстен гювеч

Гъби със зарзават в пръстен гювеч

 

Сваряваме зелевите листа в леко подсолена вода. Нарязваме гъбите ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. След изпаряване на водата, сипваме настърганите домати и ориза. Доливаме... Прочети повече »

 

Как да се избавите от нитратите в спанака

Как да се избавите от нитратите в спанака

 

Ако изхвърлите водата при консервиране на спанака, ще изчезнат почти напълно нитратите. При бланширане се отстраняват до 80 % от нитратите, но пък се запазва цветът, вкусът и витамините.... Прочети повече »

 

Тиквички по софийски

Тиквички по софийски

 

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги задушаваме с малко вода и сол на слаб огън. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата с млякото. Натрошаваме... Прочети повече »

 

Бахчеванска манджа

Бахчеванска манджа

 

Изпичаме и обелваме чушките и патладжаните, след което ги нарязваме на малки парченца. В сгорещената мазнина най-напред запържваме ситно нарязания лук, а след това - чушките и патладжаните.... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
За работливите
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам