Ешолцията, или калифорнийският мак, е непретенциозно цвете, което обича много слънце, пропусклива песъчлива и суха почва. Наричат я „дъщерята на вятъра“, защото цветовете... Прочети повече »
Лилиумите отстъпват малко по популярност на розите. Изображенията им могат да се видят в много древни ръкописи и антични стенописи. Днес в света са известни над 6000 – от най-непретенциозните... Прочети повече »
Есента все по-настойчиво декларира правата си, което означава, че много скоро ще трябва да се разделим с тагетисите. Те цяло лято радваха не само опращващите насекоми с пъстрите... Прочети повече »
Приготвяме маринатата от виното, същото количество вода, нарязания на филийки лук, цепнатите моркови и парчето целина. Накисваме заека за една нощ, след което го изплакваме и го... Прочети повече »
Традиционните кулинарни особености на общините Елена и Златарица в област Велико Търново ще бъдат изследвани от местното сдружение „Стъпка по стъпка“ в рамките на Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата... Прочети повече »
Леща с гъби
Колорадският бръмбар е вредител със завидна екологична пластичност, специализирал храненето си, като консумира листата на няколко култури от семейство Картофови – предимно... Прочети повече »
Всички растения, в това число и разсада, за нормално развитие и израстване се нуждаят от влага и регулярно подхранване. Що се отнася до разсада, трябва да бъдем особено внимателни... Прочети повече »
Краставиците са топлолюбива, влаголюбива, светлолюбива и взискателна към качествата и плодородието на почвата култура. Получаването на добри добиви се обуславя не само от сортовите... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам