Ешолцията, или калифорнийският мак, е непретенциозно цвете, което обича много слънце, пропусклива песъчлива и суха почва. Наричат я „дъщерята на вятъра“, защото цветовете... Прочети повече »
Лилиумите отстъпват малко по популярност на розите. Изображенията им могат да се видят в много древни ръкописи и антични стенописи. Днес в света са известни над 6000 – от най-непретенциозните... Прочети повече »
Есента все по-настойчиво декларира правата си, което означава, че много скоро ще трябва да се разделим с тагетисите. Те цяло лято радваха не само опращващите насекоми с пъстрите... Прочети повече »
Нарязваме месото на порции, посоляваме и го пържим няколко минути под похлупак в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. След още четвърт част... Прочети повече »
Накълцваме месото със сатър и го омесваме със ситно нарязаните гъби, лук, чесън и магданоз, натрошения дафинов лист, кимиона, черния пипер, белтъците от яйцата, ракията и сол на... Прочети повече »
Омесваме каймата с яйцата, гъбите, магданоза и хляба, който предварително сме натопили в прясното мляко, а след това сме изстискали. Посоляваме и прибавяме подправките.... Прочети повече »
Основна грижа на селскостопанските производители през пролетта е дали семената ще покълнат и разсадът ще се появи навреме. Сложните и многолики процеси, протичащи при покълване на... Прочети повече »
Потребността на зеленчуковите растения от отделни хранителни вещества се променя значително през вегетационния период. По време на покълването се консумират резервните вещества на... Прочети повече »
Картофеният молец е топлолюбиво насекомо, хранещо се с представители на сем. Картофови и е основен вредител по картофите. Среща се често при домати, патладжан,... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам