Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.12.2020 г.

Салата от зрял фасул с праз и маслини

Салата от зрял фасул с праз и маслини

Боба е боб, когато е български

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода до омекване. Изцеждаме го в гевгир и го объркваме с почистения и нарязан на ситно праз. Отделно сваряваме измитите картофи и моркови, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Объркваме и тях в салатата. Накрая прибавяме маслините. Поръсваме със сол и черен пипер и подправяме със зехтин и лимонов сок. Сервираме салатата след около 2 часа. 

Продукти за 5-6 порции:200 г стар фасул, български, 1-2 стръка праз лук /бялата част/, 1 шепа черни маслини без костилки, 2 моркова, 2 картофа, сол, черен пипер, 2-3 с.л. зехтин, прясно изцеден лимонов сок

Салата от зрял фасул с праз и маслини
12970

Последни материали
Виж
Трудова заетост
Откриват 200 нови щатни бройки за борба с градушките
Фонд „Земеделие”
Подписани са договори за стартиращи фирми на 83 млади фермери
От 1 март стартира прием по мярка „Кризисно съхранение на вино“
Решения на Министерския съвет
Още 9 милиона лева за три от общините в България
Новите правила за 2021 г.
По подмерките 4.1 и 4.2 ще участват фирми с над 3-годишна история, като съфинансирането се вдига от 35 до 85 процента
Предложенията на Corteva Agriscience ™ за хибриди слънчоглед с марката Pioneer през 2021 година
Свързани материали
Виж
Език със зеленчуци
Коледа
Френска салата с месо и макарони за празниците
За работливите
Какви зеленчуци можете да засеете през август
Опасни болести по ранните салати в домашните, дворните оранжерии
Свежи салати за късна есен се сеят през август
Бялото гниене съсипва салатите
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам