Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.12.2020 г.

Печен шаран

Печен шаран

Намазваме  шарана отвътре и отвън със сол и лимонов сок. След 15 мин правим нарези на няколко места върху рибата и пъхаме в тях лимонени кръгчета. Нарязваме на ситно чесъна и листата от целина и прибавяме ситно нарязания магданоз, олиото, червения пипер и 2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме добре и с половината от сместа пълним шарана, а с другата половина го покриваме. Слагаме рибата в намаслена тава, по дъното на която сме наредили дръжките от целина, за да не се залепи шарана за дъното. Печем в умерена фурна.

Продукти: 1 шаран /около 1,5 кг/, 5-6 скилидки чесън, 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз, 3-4 стръка целина, 1 к.ч. олио, 1 лимон, 1 ч.л. червен пипер, лимонов сок, сол.

Печен шаран
13142

Последни материали
Виж
Трудова заетост
Откриват 200 нови щатни бройки за борба с градушките
Фонд „Земеделие”
Подписани са договори за стартиращи фирми на 83 млади фермери
От 1 март стартира прием по мярка „Кризисно съхранение на вино“
Решения на Министерския съвет
Още 9 милиона лева за три от общините в България
Новите правила за 2021 г.
По подмерките 4.1 и 4.2 ще участват фирми с над 3-годишна история, като съфинансирането се вдига от 35 до 85 процента
Предложенията на Corteva Agriscience ™ за хибриди слънчоглед с марката Pioneer през 2021 година
Свързани материали
Виж
Шаран с бира
Полевите измервания на водните проби констатират показания в нормите
Проверяват сигнал за мъртви шарани в язовир в Белоградчишко
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Никулденски шаран
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам