Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2020 г.

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
5591

Последни материали
Виж
БАБХ и МВР разкриха нелегален ферма за производство и търговия с храни в Софийско
Зърнената реколта в Турция с близо 8 на сто по-голяма от миналогодишната
За местните производители причината е в коронавируса, а не в излизането от общността
Спадът на продажбите в ЕС сви рязко износа на храни и напитки от Великобритания
По света 39 държави вече са наложили вето
Петиция до премиера за пълна забрана на глифозата
Предстоящо
Консултативният съвет по зърното ще се проведе на 29 май
Студовете поразиха овошките и в Испания, Гърция и Франция
Реколтата от праскови в Италия се очертава минимална за четвърт век
Свързани материали
Виж
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Тор от коприва вместо химия
Полезни съвети
Лечебна настойка от коприва за подхранване на краставици, тиквички и домати
Полезно
Целебна настойка от коприва за зеленчуците
Чорба от коприва и картофи
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам