Регистрация    Влез    Форум    Потребители   Търсене    Въпроси/Отговори

Начало форум » Агробизнес » За фирмите в селскотостопанство

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Използвате ли витаминно- минерални премикси?
 Мнение Публикувано на: 07 Юни 2010, 12:11 

Здравейте,
интересно ми е какво ви е отношението към витаминно- минералните премикси, които се използват в говедовъдството и свиневъдството?
Имам наблюдения за продуктите на фирма Шауман и на Ибека. И двете фирми са немски, но имат разлика в цените. Шауманските продукти са далеч по-скъпи от тези на Ибека. Мисля, че качеството е еднакво, като при Ибека има доста по-голям избор. Представителите на Ибека ходят и по фермите. Има и български премикси, ама те не струват.
Надявам се да се включите в дискусията.
Поздрави

Върнете се в началото 
 Профил Изпрати лично съобщение  

Заглавие: Re: Използвате ли витаминно- минерални премикси?
 Мнение Публикувано на: 07 Юни 2010, 12:21 

М/у другото познати са правили експеримент- използвали са продуктите на Хрансервизинженеринг и Ибека. С българския продукт е паднала носливоста на кокошките, а с немския концентрат се е възстановила. Беше останал доволен.

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 07 Юни 2010, 15:47 

Здр. незнам кое на нас Българите ни е наред с производството ,кое Сирене . Мляко ,Кашкавал ? консервите които изнасяме ако още изнасяме та ти очакваи и торовета и Медикаментите , имам Братовчет сади динни и пъпеши по 30-40 декара от него знам ,че тези препарати които ние ги правим , жинаги спестяваме по някоя саставка и то ще се окаже най важната преди 3г. беше взел спецялна тор за 5 декара да я пробва на наша фирма и това му е 2-ри опит и каза ,че е краино недоволен а като цена е била с 20% по евтина , та предполагам и тези Витамино-минерални примекси ще е сащата работа , небих пробвал Български продукт докато немиго предложи ветринария или някои от тук но с когото сам контактувал повечко , за да няма някои да ме убеждава колко е доволен от някои БГ продукт и че има телефона на доставчика и накраяси даде неговия номер защото самия тои е дистрибутро :) .. темата е добра и ще е интересно да се чуят повечко мнения , аз лично на този етап небих правил компромиси пречините са ясни : Успех и Поздрави !!

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 07 Юни 2010, 17:42 

Така си е, не влагат всичко, което е написано на етикетите. Знам, че като им изтече срока на годност подменят етикети, влагат ги във фуражи...абе мамата си трака. Бесен, ти използваш ли некви премикси? И в кой край си? поздрави

Върнете се в началото 

Мнение Публикувано на: 08 Юни 2010, 14:24 

май никой не се интересува от тази тема...а на мен ми се видя доста интересна с оглед на това че всеки може да каже какво използва или да препоръча.
поздрави и успех

Върнете се в началото 

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Начало форум » Агробизнес » За фирмите в селскотостопанство