| Автор |
Съобщение |
|
iliqn
|
Заглавие: подходяща порода крави Публикувано на: 26 Окт 2008, 19:05 |
|
|
|
Здравейте отново. Знчиимам познания относно следните породи, които са разпространени в района: кафяво говедо, червено говедо и сименталско говедо. Приемам съветиотносновсякаквипороди и даже и за месни породи.
|
|
 |
|
 |
|
burgundec888
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 31 Мар 2009, 09:31 |
|
|
|
говориш много общо като истински балканец. вече сме в европа бе човек. говори с малко думи и с много съдържание. да не си на сказка. казваш какви са ти условията-база, климат, фуражи, работници , цел и тогава питаш за породата. казвам ти не си готов още за този бизнес ако така лаишки подхождаш към нещата. конкретизираи се и ще имаш отговор.
|
|
 |
|
 |
|
iliqn
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 17 Май 2009, 21:42 |
|
|
|
zdrasty - ami otnosno baza, klimat, furaji i rabotnici iskam da kaja: nqmam nikakva gotova baza sega, klimata e s temperaturi ot -20 do +30 na okolo 600m nadmorska viso4ina, furaji po princip seno, liucerna i grah a za zarneni se seqt raj i oves v raiona. ideqta mi e za malka ilki sredna semeina ferma po - skoro.
Здрасти - ами относно база, климат, фуражи и работници искам да кажа: нямам никаква готова база сега, климата е с температури от -20 до +30 на около 600м надморска височина, фуражи по принцип сено, люцерна и грах а за зърнени се сеят рай и овес в района. Идеята ми е за малка илки средна семейна ферма по - скоро.
____________________ Редактирано от Admin☻
|
|
 |
|
 |
|
burgundec888
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 21 Май 2009, 08:16 |
|
|
|
като идея много добре-но така беше през 90те години.ако правиш крави за мляко трябва да гониш минимум 6 тона-това значи да даваш силаж, сенаж и супер смеска. ако в твоя район гледаш крави ще печелиш ако доиш по 4 тона от крава без концентриран фураж и и два въпроса колко време през годината имаш паша. може би трябва нещо комбинирано пък ако питаш мен остани си само с мечтите си просто си изтървал влака за краварството извинявай
|
|
 |
|
 |
|
z_jorj
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 05 Фев 2010, 11:03 |
|
|
Защо се заяждате така на човека? Ако използва целодажбени смески(използват се като единствен фураж) за храна на животните всички проблеми с изхранването са решени! Няма да има нужда от никакви концентрирани и груби фуражи. Само ще трябва да дава по 2-3 кг. сено или слама на всяко животно за да се поддържа микрофлората в тътбуха. Всички породи говеда от различните направления ще намериш тук: http://zooferma.com/cattle.html
|
|
 |
|
 |
|
burgundec888
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 07 Фев 2010, 18:09 |
|
|
|
ako sam go obidil da izvinjava. no toi pita az si kazvam mnenieto. zna4i-njma baza-trjbvat mnogo pari po novite iziskvania po starite napolvina. njama givotni-zna4l pak pari. iska da hvane rabotnici-pak pari. na tazi viso4ina i goljmata amplituda v klimata i s shokoladi da gi hrani ste stigne 4500 . ot krava-maksimum. i kato slogim parite za kombiniranite smeski trjbva da si slaga vageto. moite smetki pokazvat ako izkara 4000 ot krava s mnogo mnogo malko k.f ste sastestvuva inak e obre4en. zasto da ne kazvame istinata-daite vashata smetka da vidim kakvo ste izleze= pozdravi ne e zajgdane a profesionalen spor=
Ако сам го обидил да извинява, но той пита аз си казвам мнението. значи-няма база-трйбват много пари по новите изисквания по старите наполвина. няма животни-значл пак пари. иска да хване работници-пак пари. на тази височина и голямата амплитуда в климата и с шоколади да ги храни сте стигне 4500. От крава-максимум. и като сложим парите за комбинираните смески трйбва да си слага въжето. Моите сметки показват ако изкара 4000 от крава с много много малко к.ф сте съществува инак е обречен. защо да не казваме истината-дайте вашата сметка да видим какво сте излезе= поздрави не е зайгдане а професионален спор= ____________________ Редактирано от Admin☻
|
|
 |
|
 |
|
Fere
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 30 Авг 2010, 10:52 |
|
|
Здравейте значи имам юница от която вече чакам теленце за следващата година искам да я заплодя с няква много едра порода за месо како Blonde d'Aquitaine или пак Лимузин или Ангус та юницата ми незнам каква порода е точно но прилича како снимката от тика http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... Cattle.jpg но мисля че е по едра защото е на на 1 година и 8 месеца и няма да е с тегло по малко от 450 кг даже и давам до 500 кг та искам да ме посаветвате и видим от каде мога да се снабя с осъменителя и как става самото осъменяване
|
|
 |
|
 |
|
Стария
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 30 Авг 2010, 20:43 |
|
|
Няма ли кой да помага бре  Бургундец Линбул....
|
|
 |
|
 |
|
Антон Петров
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 30 Авг 2010, 21:33 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Стария
|
Заглавие: Re: подходяща порода крави Публикувано на: 05 Сеп 2010, 19:55 |
|
|
Мерси адаш  много показателно какво те чака от едрия бик  А и защо е нужно.При мене от черно шарената юница заплодена с лимузин телето е четвъртито
|
|
 |
|
 |
|